zestaw głośnomówiący - wasze doświadczenia

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Evo1
    Classic
    • 2010
    • 17

Zamieszczone przez sazad
    A mnie rozrząd czeka i nie wiem gdzie robić
    Ja już mam to za sobą :P
  • samuraj
    Drive
    • 2009
    • 80

Witam,
    jakie macie doświadczenia z zestawami głośnomówiącymi? możecie jakiś polecić? ostatnio miałem możliwość korzystania z jakiegoś modelu firmy Parrot i efekty były bardzo dobre.

pzdr
    Mateusz

Komentarz

• SP9XWW
      Rider
      • 2009
      • 579

Re: zestaw głośnomówiący - wasze doświadczenia

Zamieszczone przez samuraj
      Witam,
      jakie macie doświadczenia z zestawami głośnomówiącymi? możecie jakiś polecić? ostatnio miałem możliwość korzystania z jakiegoś modelu firmy Parrot i efekty były bardzo dobre.
      pzdr
      Mateusz
      Ja zasuwam na Nokii CK-7W spiętego z Nokią E52 i funkcjonuje przyzwoicie. Chyba najprostszy z możliwych wbudowanych zestawów. Jedyna wada, jak trzymam telefon w kaburze poprzecznej na pasku, to lubi mi się zerwać połączenie w trakcie gaduły. Prawdopodobnie naciskam kaburą jakiś przycisk w telefonie. Tak więc przy częstych rozmowach w trakcie jazdy lepiej telefon wyjąc na zewnątrz. U mnie na ogół ląduje w popielniczce. 8)
      Vy 73! de S!@w

Komentarz

• hsurim
        Elegance
        • 2006
        • 788
        • Kia
        • AGR 1.9 TDI VP 90 KM

Posiadam HF4000 Samsunga.
        Manualne, jak i głosowe odbieranie, czy odrzucanie rozmów przychodzących.
        Głosowe wybieranie numerów z książki telefonicznej - ostatnie połączenie nieodebrane, odebrane, lub wychodzące.
        Jak również (także głosowe) wybieranie pierwszych 3 numerów zapisanych w telefonie z opcji szybkiego wybierania.

Ma długi czas czuwania, jak i pracy. Bardo dobra jakość dźwięku - słyszę i jestem słyszany jakbym rozmawiał za pomocą słuchawki.
        Mam go już ponad miesiąc i nadal mi pokazuje trzy pikselki stanu akumulatora.

Jedyna wada - jak dla mnie - to zbyt mała czcionka wyświetlacza, gdyż z moimi oczkami nie przeczytam bez okularów (+1,5) kto dzwoni.
        Co prawda dyktuje numer (cyfra co cyfrze) , ale kto pamięta wszystkie numery z książki telefonicznej (??)

Obsługa tylko w j. angielskim. :wink:
        Nie zasuwam ! Prędkość zabija ! Włącz myślenie.

Komentarz

• krzynol
          RS
          S_OCP Member
          • 2007
          • 10996
          • Superb II combi (3T5)
          • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
          • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

ja mam CK-7W podłączony pod streama
          wszystko jest cacy poza zbieraniem z mikrofonu
          chciałem być cwany i mikrofon od zestawu rozebrałem z obudowy
          i wsadziłem w oryginalne miejsce - obok lampki sufitowej
          i to był błąd, bo słabiutko mnie słychać :?
          teraz muszę znaleźć oryginalną obudowę i zawiesić mikrofon klasycznie na lewym słupku
          ->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
          ->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
          poprzednie modele:
          ->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
          ->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
          O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003

Komentarz

• nokius
            Rider
            • 2010
            • 498

U mnie od ponad roku siedzi zestaw Nokia CK 600 i odczucia jak najbardziej na plus.
            Wybieranie, współpraca z radiem dzwięk ok no i kolorowy wyświetlacz który naprawde się przydaje. Jedyne halo to było gdy dwa razy się tak zwiesił że trzeba było akumulator rozłączyć na moment żeby sie zresetował.
            Teraz jednak szukał bym takiego ale z obsługą dwóch telefonów jednocześnie.
            Pzdr. 8)
            O3
            http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...270360#1270360
            O2
            http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=38454

Komentarz

• bliber
              Drive
              • 2010
              • 76

ja mam CK-7W spięty z HTC lub Nokią E52 - działa ok. Czasami tylko rozmówcy się skarżą, że studnia się robi, zwłaszcza jak żona prowadzi (inne ustawienie fotela). Mikrofon mam w lewym słupku i wydaje mi się, że delikatnie za wysoko go założyłem i teraz nie chce mi się go przestawić . Dlatego myślę, że jak na początku dobrze nie wyregulujesz, to później będziesz się bujał tak jak ja

Pzdr
              Jestem oazą spokoju... pierd... ku..., zajebiście wyluzowanym kwiatem lotosu na tafli jeziora.

Komentarz

• plicha
                Ambiente
                • 2010
                • 189
                • Octavia III combi (5E5)
                • CRMB 2.0 TDI 150 KM

Cześć u mnie pracuje Nokia CK-200. Fajna sprawa obsługuje dwa telefony i to niekoniecznie Nokię. Osobiście używam Nokii C7 i SE K800i na co dzień nie ma problemu. Cały zestaw wpięty jest pod SWING'a mikrofon jest zainstalowany w wyświetlaczu. Wyświetlacz ma możliwość ustawienia jednego z dużej ilości kolorów, nie pamiętam ile ich jest ale naprawdę dużo. No i pilot do sterowania też jest, można go sobie umieścić gdzie jest go najwygodniej używać. Można też wszystkie operacje wykonywać samym telefonem zamiast pilotem.
                Kamil

Octavia II FL 1,4 TSI 2009 Elegance Liftback
                http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=39711
                Fabia I 1,4 16V 2005 Ambiente Combi

Komentarz

• Biszczu
                  RS
                  • 2011
                  • 5567

u siebie mam zainstalowany Nokia CK-7W. Bardzo dobrze zbiera głos i praktycznie jest bezobsługowy. Automatycznie telefon mi się loguje po wejściu do auta (telefon Sony Ericsson)
                  "Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"

Komentarz

• jakubd
                    Ambiente
                    • 2009
                    • 165

Nie mówicie nic o firmowych Skody Mam GSM II i działa świetnie. Jest tylko nieco wybredny w kwestii dostępu do książki telefonicznej oraz wyłączenie mało przydatnego dla mnie rozpoznawania mowy oraz głośnego potwierdzenia nawiązania i zerwania połączenia bluetooth wymaga kabla VCDS, ale jakość, wygoda i integracja z kierownicą i MaxiDOT przebijają każde rozwiązanie alternatywne.
                    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?p=562238

Komentarz

• laurin
                      Rider
                      • 2009
                      • 727

Nokia ck-7w polecam - działa bezproblemowo i nie jest skomplikowany. Założenie proste. Polecam. Mikrofon proponuje umieścić przy uchwycie na d szyba kierowcy - wtedy dobrze zbiera.

Komentarz

• maciekjas
                        Classic
                        • 2010
                        • 17

Mam u siebie Nokie CK-7W podłączony pod Stream MP3. Na co dzień współpracuje z N900 i nie mam żadnych problemów. Jedyny problem to zasięg sieci na drogach prowadzonych przez lasy.
                        Oczywiście mikrofon zamieszczony na lewym słupku. Jakość rozmów doskonała.

Komentarz

• samuraj
                          Drive
                          • 2009
                          • 80

zaczynam się zastanawiać nad Nokia CK-200, gdyż używam 2 telefonów...

Komentarz

• laurin
                            Rider
                            • 2009
                            • 727

Zamieszczone przez samuraj
                            używam 2 telefonów
                            właśnie w CK-7W z tym jest problem...

Komentarz

• hsurim
                              Elegance
                              • 2006
                              • 788
                              • Kia
                              • AGR 1.9 TDI VP 90 KM

HF4000 Samsunga obsługuje dwa telefony.
                              Nie zasuwam ! Prędkość zabija ! Włącz myślenie.

Komentarz

• samuraj
                                Drive
                                • 2009
                                • 80

Zamieszczone przez hsurim
                                HF4000 Samsunga obsługuje dwa telefony.
                                tak, ale raczej też zapewnia zupełnie inną funkcjonalność, przy CK-200 i odpowiednim modelu radia nie ma się problemu z zabawą w wyciszanie, inna jest raczej jakość wyświetlacza.

Komentarz

• misiul
                                  Rider
                                  • 2011
                                  • 521

Sorki za OT, ma może ktoś to:

Jeśli tak to czy warto?

Komentarz

• rafik11
                                    Rider
                                    • 2009
                                    • 448

mam pytanie do użytkowników CK 200 czy wpina się go do instalacji głośnikowej radia samochodowego czy może sam posiada wbudowany głośnik. Niestety na stronie noki nie jest to dokładnie opisane, a nawet sugeruje opis że ma wbudowany głośnik. Czy montaż jest skomplikowany- czytaj czy da się zrobić to samemu laikowi -czy jednak trzeba poprzez jakiś serwis ?

Komentarz

• kjedi
                                      Rider
                                      S_OCP Member
                                      • 2008
                                      • 282

Kolego,
                                      O ile wiem CK jest dostarczany w wersji do wpięcia w radio i w wersji z zewnętrznym głośnikiem.
                                      Nie montowałem sam, ale jak zobaczyłem, to montaż jest prosty. Tyle, że w moim przypadku w zestawie brak było jakichkolwiek schematów, więc chwilę zeszło. Modem główny mieści się za radiem.
                                      Mogę polecić ten zestaw, dwa telefony do sparowania, prosty w obsłudze. Tyle, że dość drogi.
                                      Pozdr

Komentarz

• JerzyM73
                                        Rider
                                        • 2010
                                        • 602

Zamieszczone przez jakubd
                                        Nie mówicie nic o firmowych Skody Mam GSM II i działa świetnie. Jest tylko nieco wybredny w kwestii dostępu do książki telefonicznej oraz wyłączenie mało przydatnego dla mnie rozpoznawania mowy oraz głośnego potwierdzenia nawiązania i zerwania połączenia bluetooth wymaga kabla VCDS, ale jakość, wygoda i integracja z kierownicą i MaxiDOT przebijają każde rozwiązanie alternatywne.
                                        Nic nie mówią bo to już kosztowny opcja i mało kto to chyba ma.
                                        Ja mam Nokia CK-100 i juz jest OK.
                                        Na początku spalił się głośnik, dali nowy na gwarancji i to samo, spalił się po czym podjechałem do autoryzowanego punktu montażu Noki w samochodach w Łodzi, chłopaki podpili pod radio i jest cacy.
                                        Koledzy mieli montowane w serwisie zestawy firmy BURY - jak ktoś by chciał w to wdepnąć to odraczam.
                                        O III 4x4 2,0TDI Elegance+dynamic+amazing+GSM i inne
                                        Poprzednia O II FL 2.0 TDI elegance + dynamic

Komentarz

• samuraj
                                          Drive
                                          • 2009
                                          • 80

Zakupiłem CK-200 i jedynym problemem jest to, że czasami się zawiesza (używany jest z Samsungiem i nokiami). montaż trwał ok godziny, za 60 zł 8) zestaw tzw ISO, montaż jest naprawdę intuicyjny.

Komentarz

• bartprokop
                                            Classic
                                            • 2011
                                            • 9

Jako, że jestem świeżo po przerobieniu tematu, to uważam, że jak najprostszy zestaw jest zestawem najlepszym. Dla mnie był to używany Nokia CK-7W z allegro. Świadomie nie chciałem nic bardziej zaawansowanego i świadomie nie chciałem mieć wyświetlacza. Dlaczego? Zestaw ma służyć super podczas jazdy, więc powinien się obsługiwać jednym przyciskiem "na macanego". Ręce mają być na kierownicy a wzrok na jezdni a nie na pokrętełku i na ekraniku zestawu. Po drugie im prostszy zestaw tym bardziej niezawodny. Po trzecie po co mi ekranik i kopiowanie ksiązki, jak to samo mogę sprawniej zrobić z menu telefonu - wiadomo na postoju, nie podczas jazdy !!! Pozatym prosty zestaw jest tani - jestem już w tym wieku, że liczy się funkcjonalność/kasa a nie przepłacanie za bajery. Prosty zestaw tanio w razie czego naprawić i łatwo zainstalować, albo wymienić jak padnie, bez zbytniej żałości o kasę.

Aha zestaw obowiązkowo należy podłączyć tak, by zintegrować go z radiem !!!
                                            Bartek

Komentarz

• kaczkalolo
                                              Ambiente
                                              • 2011
                                              • 134

Koledzy podpowiedzcie prosze ktory zestaw musze kupić zeby miec ta nokie ck-200 podpieta pod swinga- ck200 iso czy ck200 direct input bo nie za bardzo kumam czym sie roznia a chce zamowic na necie zeby zawiesc do dealera przy odbiorze zeby mi zamontowali...

czy do tego potrzebuje jeszcze jakis dodatkowy kabel dla dealera do montazu?

powiedzcie jeszcze czy warto wziasc sobie dodatkowy mikrofon MP2 bo slyszalem juz ze czasami slabo slychac osobe rozmawiajaca poprzez ck200 przez wbudowany mic.

Z gory dzieki

Komentarz

• Bravais
                                                Ambiente
                                                • 2011
                                                • 164

Zamieszczone przez bartprokop
                                                Aha zestaw obowiązkowo należy podłączyć tak, by zintegrować go z radiem !!!
                                                Da się to zrobić ze Swingiem ?
                                                -jeździ ze mną od 05.2011
                                                - jeździ ze mną od 04.2015

Komentarz

• plicha
                                                  Ambiente
                                                  • 2010
                                                  • 189
                                                  • Octavia III combi (5E5)
                                                  • CRMB 2.0 TDI 150 KM

U mnie CK200 podpięty pod Swinga ma Oznaczenie ISO oraz EURO 2:2
                                                  także wydaje mi się, że musi być wersja ISO
                                                  Kamil

Octavia II FL 1,4 TSI 2009 Elegance Liftback
                                                  http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=39711
                                                  Fabia I 1,4 16V 2005 Ambiente Combi

Komentarz

Pracuję...